Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Den Jødiske Kirkegård på Nørrebro

Besøg Danmarks ældste og meget smukke Jødiske Kirkegård i Møllegade

 

Min søster kommer fast på weekend hos mig i København, og vi prøver at se lidt nyt hver gang (det kan også bare være at se en ny softice…). Sidste gang hun var hos mig, spurgte hun, om vi ikke skulle gå forbi Den Jødiske Kirkegård i Møllegade. Jeg har boet på Nørrebro i 3,5 år, men anede ikke, at der lå en jødisk kirkegård så tæt på mig. Det kan godt være, min søster bor i Nordjylland, men hun har skrevet utallige guidebøger om attraktioner i Danmark, og hun er velbevandret. Så der er altid nye eventyr til mig. Bonus!

 

 

Vi gik den korte tur derhen, og jeg opdagede, at jeg faktisk heller aldrig har gået rundt i Møllegade. En virkelig flot gade, som gav mig udenlandske vibes. Der er farvede bygninger, efeu, der slænger sig op ad væggene, og der dufter af kreativitet og natur.

Indgangen til kirkegården går gennem en flot, gammel murstensport. Kirkegården er ikke særligt stor, og den ligger som en skjult oase. Hvis man ikke ved, den er der, tror jeg sagtens, man kan overse den.

 

 

Når man træder ind i denne forvoksede have, bliver der stille. Selvom man står lige midt i Nørrebros liv, så falder der ro på, på samme måde som der gør på Assistens Kirkegård. I sommertiden som nu vælter der træer og grene ind fra alle sider, og der er højt græs med enkelte lilla blomster i. Jeg er ret sikker på, at jeg enkelte steder også så vilde jordbær vokse.

 

Jordbær på en kirkegård? Det må være et pragteksempel på livets cyklus.

 

Der er utallige gamle gravsten, som står skæve og patinerede. Det er på én gang sørgmodigt og fantastisk at gå rundt og læse på gravstenene. Hvad har de afdøde arbejdet med? Hvad er de husket for? Hvad har de mon været igennem?

Jeg har været alene alle gangene, jeg har været der – måske fordi mange faktisk ikke har opdaget kirkegården? Eller måske fordi der er en vis stille respekt for stedet, og man kun opholder sig der, når man er klar til at lægge det travle hverdagsliv og mobilen væk for en stund.

Der er enkelte steder, som altid synes at være centrum for smukt, orange lys, og Den Jødiske Kirkegård er én af dem. Jeg vil anbefale at besøge den. Jeg har været der flere gange siden, og jeg skal i hvert fald derhen igen!

 

 

 

Mia N

 

image_print

DEL

4 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg