Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Dyreliv på Maldiverne

Om alle de dyr, vi har set – bl.a. vilde kaniner, flagermus og den elskede havskildpadde

 

Billederne er taget med min iPhone 13 pro på øen Thulusdhoo. Billeder, der ikke er taget af mig, er markeret med “stock foto”. 

 

Jeg har glædet mig til mange ting ved at skulle til Maldiverne: solen, varmen, stranden, vandet, den afslappede stemning – listen er lang. Men jeg havde glemt at tænke på den store verden af eksotiske dyr, der også er. Måske fordi der først og fremmest er fisk, og livet under vand aldrig har været min kop te (jf. vandskræk).  Men jeg skulle virkelig have skrevet dyrelivet på “glæder sig til”-listen, for vi har set og opdaget så mange smukke, farverige dyr. Endda flere som ifølge de lokale er nogenlunde sjældne at se. 

Vi har været her 4 dage, og de fleste dyr er set på gåture rundt omkring øen, nogle fra en bro, hvor vi sidder og ser solnedgangen, og sidst men ikke mindst er nogle set på snorklingture.

 

Jeg ved, at der omkring denne ø, Thulusdhoo, også findes bl.a. delfiner og hvalhajer, men dem er vi ikke stødt på (endnu).

 

Flyvende flagermus og vild solnedgang spottet fra vores altan

 

Flagermus (indisk frugtflagermus)

Hver eftermiddag og aften ser vi store flagermus flyve fra træ- og palmetoppene. De ser ca. tre gange så store ud som andre, jeg har set i Asien. Online søgning fortæller mig, at flagermusen på Maldiverne hedder Indisk frugtflagermus. Det er en af de største flagermus i verden med et vingespænd på op til 1,5 meter. 

 

Stock foto

 

Sorttippet revhaj

Vi har to gange set en grå/brunlig haj svømme forbi. Den øverste finne er beklædt med en sort tip, hvorfor den hedder sorttippet revhaj. Den er ufarlig, og den bliver typisk mellem 90-110cm. 

 

Spottet på stranden

 

Orientalsk haveøgle

Min veninde Anine spottede den lille fyr siddende stolt på en gren på stranden. Jeg tror, det er en “Oriental Garden lizard”, men jeg er ikke stærk i firben, så det må være et gæt. Fin og stolt er den i hvert fald. 

 

Gekkoer 

De små firben piler hurtigt over væggene udenfor, og de er søde og venlige. Jeg har ikke hørt dem råbe i kor hernede (et råb som i øvrigt lyder som “GEK-KO! GEK-KO”), men der er nogle få rundt omkring. 

 

“Hey duuude”

 

Havskildpadde (green sea turtle)

Det har været et af højdepunkterne på rejsen at se en havskildpadde. Min veninde og jeg sad nede på en bro og spottede fisk, da nogle lokale, der fiskede, pegede ned i vandet. Vi tænkte, at hvis de lokale kan blive begejstrede, måtte det være en god idé at følge dem. Det gjorde vi, og der, ca. 2 meter fra broen, svømmede en stor halvskildpadde. Den dykkede ned under overfladen, så op igen, hvor solen ramte dens fine hoved og markeringer på skjoldet. Den var rolig og flot, og det var i følge de lokale sjældent, at den kom så tæt på os og broen.

Den grønne havskildpadde er den største havskildpadde med et hårdt skjold, og den får sit navn, fordi den spiser alger og søgræs. Det giver deres kroppe (ikke skjold) en grønlig farve.

 

 

Rokker (stingrays og mantarays)

Fra badebroen her på øen har vi set rigtig mange rokker. De er kæmpestore og er i farverne grå, brune og sorte. Nogle er trekantede i formen (manta rays) og andre er mere runde (sting rays). Vi har set flest store (1 meter+) stingrays svæve forbi over havoverfladen. Der er noget vildt fascinerende og samtidig uhyggeligt ved dem.

 

Kaniner ved en sø i Maldiverne. WTF?

 

Vilde kaniner 

Den største overraskelse var, da vi bevægede os ud på jagt efter solnedgangen og ved en strand og noget omkringliggende krat så kaniner hoppe rundt! Kaniner i sorte og hvide farver, som så ud fuldstændig som kælekaniner hjemme i Danmark. De boede tæt ved en lille sø, og der var bygget huse til dem ud af diverse stykker træ. Hvordan i alverden de kan klare sig i +30 graders varme ved jeg ikke, men de så raske og glade ud. 

 

Undervandsfotografi er ikke min stærke side, men jeg elsker alligevel dette billede!

 

Palet/hvidstribet kirurgfisk (blue surgeon fish/blue tang)

En af de fisk, jeg har set flest af på min snorklingtur i dag, var denne smukke blå en af slagsen, der straks leder tankerne hen på Dory fra Find Nemo. Kirurgfisken får sit navn grundet sin små skarpe rygfinner, der minder om en kirurgs skalpel. Jeg befandt mig pludselig i en stor stime af dem midt ude på det åbne hav, og de kunne ikke være mere ligeglad med, at jeg var der. Fantastisk!

 

Af andre fisk vi har set, er bl.a. (på engelsk): Harlequin File fish, Bluestripe snapper, Oriental sweetlip, Parrotfish, Convict surgeon fish, Orange spine unicorn fish og Moorish Idol.

 

Moorish Idol (stock foto)

 

Parrot fish (stock foto)

 

Der er derudover også mange krabber, både store sorte og fyldt med ondskab og små hvide eremitkrebs, der ligner nogle, der gør klar til at deltage i en boksekamp. Sidstnævnte kan være 20 % søde, de første ligner udelukkende edderkopper med skjold.

 

Eremitkrebs: “come at me bro” (stock photo)

 

Vi ser også dagligt mange katte, som gerne hopper op på skødet af dig for at tigge mad, og som miaver højere end jeg nogensinde har hørt. Måske surfer de også. De ser i hvert fald chill ud. 

 

 

 

Mia N

image_print

DEL

2 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg