Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

En ny gris har indtaget Nørrebro

Velkommen til Busta, den ruhårede orange operasanger

 

For en måneds tid siden bød jeg en ny gris (marsvin) velkommen i familien. Han hedder Busta og er et ruhåret marsvin ligesom mine marsvin Lama og Bagel. Lama og Bagel er af racen teddy, og det er Busta også, men fordi han ikke er en racegris med stamtavle, kaldes han bare ”ruhåret kæledyr”. Han er snart 4 år gammel og kan betegne sig som midtlivsgris på vej mod pensionisttilværelse.

 

 

Jeg har tidligere passet Busta og hans burkammerat Albot, når deres menneskefamilie var på ferie. De har stået i deres fine bur på mit spisebord og sunget for mig og tigget både mad og nus. Mest mad.

 

 

Marsvin er flokdyr og må ikke gå alene, fordi de kan blive triste, indelukkede og faktisk ende med ikke at spise. Derfor er man som marsvineejer lidt på den, når den ene i et grisevenskab går bort, og det var desværre det der skete for Bustas ven Albot. Søde, grå Albot gik bort, og Busta var alene tilbage uden sin ven.

Da familien ikke ville have flere marsvin, spurgte de mig, om Busta måtte flytte ind hos mig. Jeg elskede ham allerede, så det var ikke et svært valg. Busta kunne blive kastreret og leve det søde liv med mine to damer Lama og Bagel. Teddies unite!

Så jeg lavede lejekontrakten klar, og Busta skrev under. Han bor nu på første etage med de andre, og han elsker livet.

 

 

Busta er en genbrugsgris, der har været ved flere familier. Han har lidt skavanker, fx fortænder, der ind i mellem knækker, skæl i pelsen (som de fleste ruhårede har) og et underligt, lidt uhyggeligt øje. Men det, han mangler intet af, er glæde og kærlighed! Han er med andre ord en sød, men fra den rette vinkel, lidt creepy bedstefar.

Busta synger højere end nogen anden gris, jeg har haft, og han gør det hele tiden. Det er et tegn på, at han er lykkelig og er nysgerrig. Han står hver dag på kanten af buret og tigger gulerod, og han pisker helt klart en stemning op blandt Lama og Bagel, så de tigger med.

Busta er en fantastisk tilføjelse til marsvinefamilien, og han passer lige ind.

Velkommen til, min orange hårbold!

 

 

 

Mia N

 

Grisenes elskede hængekøje er fra (REKLAME):

image_print

DEL

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg