Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Filmanmeldelse: Antlers (2021)

Mange popcorn til den længe ventede film af bl.a. Gulliermo Del Toro

 

Der har længe været store forventninger til gyserfilmen Antlers (2021), og fra de første seere har det lydt, at filmen levede op til forventningerne. I de online horrorgrupper, jeg er med i, er filmen beskrevet med ordene ”fantastisk”, ”brutal” og “værd at se” (for at være retfærdig, skal det nævnes, den også omtales som ” ringe” og “super weird”). 

Jeg fik endelig set filmen i går, og den skuffede ikke.

 

 

Antlers handler om den unge dreng, Lucas (Jeremy T. Thomas), der får sin lærer Julia Meadows’ (Keri Russel) opmærksomhed. Lucas kommer i skole usoigneret, virker indelukket og bliver mobbet. Julia har selv en vanskelig opvækst bag sig og kan genkende tegnene på, at Lucas bliver vanrøgtet.

Vi følger Lucas både i skolen og i sit hjem, hvor han sidder ved en aflåst dør, og hans far plæderende beder om, at Lucas låser op. Men hvem eller hvad er egentligt bag døren? Og hvor er Lucas’ bror Aidan?

 

 

Filmen ligger indenfor horrorgenren, og der er bestemt også blodige og brutale øjeblikke. Der er elementer af det overnaturlige med gamle myter om væsnet wendigoen, hvis ustoppelige sult, går ud over mennesker, sort blod og skummel mine. Men først og fremmest er filmen socialrealistisk. Den har en mørk og håbløs stemning, som minder mig om True Detective (sæson 1) og Mare of Easttown. Alle er bare lidt usle og nedtrykte, selv den gode lærer, som Keri Russel spiller lidt følelsesforladt.

Hendes bror, sheriffen Paul, spilles af Jesse Plemons. Det var et rart gensyn med ham, og han er lige så troværdig i denne rolle som i rollen som den ubehagelige Todd i Breaking Bad. Nu, hvor jeg er i gang med at namedroppe fantastiske serier og film, er der derudover en scene mod slutningen, der gav mig associationer til mesterværket The Thing (1982). 

 

 

Jeremy T. Thomas mestrer rollen som den lille, efterladte Lucas, der ved første øjekast kan virke lidt uhyggelig, men som også viser omsorg og styrke. Ingen tvivl om, at Thomas har en stor karriere foran sig, hvis han fortsætter i den retning.

Filmen er ikke så uhyggelig, som jeg havde håbet, men den er velspillet, flot og socialrealistisk i sin stemning. “Det onde” filmen er vist på en måde, der ikke går for langt over grænsen hen mod det platte, men i stedet holder mystikken.

Filmen mangler lidt i uhygge, og jeg kan ikke beslutte mig for, om det trækker filmen op eller ned, at ingenting rigtigt bliver forklaret. Antlers får derfor ikke topkarakter, men den er stadig en rigtig god julegave til alle filmfans.

 

 

 

IMDB: Antlers

 

Hvor kan den ses? 

Der har både været lang ventetid og stor spekulation omkring, hvor Antlers kunne ses. Den er aktuelt ikke på nogen streamingtjenester, og den går, af hvad jeg har undersøgt, ikke i nogen danske biografer. Den går dog i Sveriges biografer, så hvis du virkelig er dedikeret, kan du tage til Malmø. Ellers må vi spændte (og irriterede) fortsat vente på, at den vises i Danmark.

 

Mia N

image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg