Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Sidst sete gyserfilm #3

To film, som er ganske okay, og en, der er i topklasse!

 

Paranormal Activity: Next of Kin (2021)

Genre: Horror, mystery, thriller

Kan ses på: Paramount+, Viaplay (til leje), Blockbuster (til leje)

IMDB: Paranormal Activity: Next of Kin

Jeg elsker Paranormal Activity-universet, om end jeg kun synes 1-2 og den japanske Tokyo Night er gode. Resten er noget forvirrende makværk, men de to første er så gode, at jeg har besluttet mig for, at jeg kan lide hele franchisen. Jeg havde dog ikke så store forventninger til Next of Kin, men ses, det skulle den.

I filmen følger vi Margot (Emily Bader), der sammen med sine to venner, rejser til et Amish samfund i håbet om at finde information om sin biologiske mor, der efterlod hende, da hun var baby. Sammen med sine venner laver de en dokumentar om samfundets traditioner og levevis. De tages umiddelbart godt imod, men der er noget, der ikke helt stemmer.

 

 

Jeg var positivt overrasket over filmen. Den er ikke et mesterværk, men den er efter min mening bedre end flere af de sidste film i Paranormal-rækken. Den er anerledes, da det ikke er det klassiske setup med ungt par, mørke og kamera i soveværelset, og på den måde har den ikke så meget med det oprindelige univers at gøre. Der er dog elementer, der får associationerne til at snurre mod de første film.

Ganske god og værd at se, hvis du ikke har så høje forventninger.

 

 

 

The Babysitter (2017)

Genre: Horror, comedy

Kan ses på: Netflix

IMDB: The Babysitter

The Babysitter er en komisk og mere poppet gyserfilm ala Ready or Not eller Fear Street triologien på Netflix. Det er en forfriskende genre, men den er naturligvis ikke rigtigt uhyggelig grundet de mange elementer af plathed og komedie.

Filmen handler om Cole (Judah Lewis), der er et mobbeoffer i skolen og ret ensom. Han har dog et godt kort på hånden, som er den seje og hotte babysitter Bee (Samara Weaving, Ready or Not). De har et nært venskab, og Cole er naturligvis lidt forelsket i hende. Han følger spændt med fra trappen, da hun inviterer venner over til fest, da hun tror, han sover. Her vidner Cole noget, han ikke regnede med, hans venlige babysitter var i stand til. Herefter bliver det en kamp  for Cole om liv og død.

Og dårlige jokes.

 

 

Filmen er god, let og hyggelig. Jeg var underholdt, og Samara Weaving gør det næsten lige så godt, som hun gør i Ready or Not.

Jeg glæder mig til at se 2’eren, Killer Queen, der ligger på Netflix.

 

 

 

 

The Medium (2021, Thailandsk/Sydkoreansk)

Genre: Horror 

Kan ses på: Aktuelt ikke på nogen danske streamingtjenester

IMDB: The Medium

Jeg har flere gange set reklame for The Medium af andre gyserfans, og jeg havde derfor ret høje forventninger til den. Jeg har netop været opslugt af det sydkoreanske gyserunivers, og jeg var spændt på, hvad lidt Thailandsk krydderi i universet ville gøre.

The Medium viser en lille landsby i Thailand, hvor beboerne er meget troende og tilbeder en gudinde, som kan velsigne og helbrede byens beboere. Shamanen Nim (Sawanee Utoomma) tror på, at hun er besat af ånden Ba Yan, der kan skabe direkte forbindelse til gudinden, og det er Nim, vi følger mest. Mink (Narilya Gulmongkolpech), Nims niece, begynder pludselig at opføre sig underligt, og Nim er overbevist om, at Mink er besat. Men hvad er hun besat af?

The Medium var, endda trods høje forventninger, virkelig god. Jeg var både skræmt, interesseret og underholdt. Den har en virkelig god balance mellem gore og uhygge, og der er elementer, der minder om found footage, hvor datteren filmes i sine forældres hjem om natten.  Jeg har lyst til at se den igen allerede.

Enkelte passager bliver lidt forvirrende og langtrukne, og det er kun derfor, den er ½ popcorn fra topkarakter, men ellers har den alle de elementer, som en god gyser skal have. Det er tydeligt, at Korea’s Na Hong-jin, der står bag filmen The Wailing, har sat sit aftryk på The Medium. Bravo!

 

 

 

Hvis du sidder med en god gyserfilmsanbefaling, så skriv endelig!

 

Mia N

image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg