Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Anbefaling af true crime podcast: Bad bad thing

En podcast om bedrag, psykisk deroute og en kærlighedstrekant med et tragisk udfald

 

Jeg har netop hørt en true crime podcast færdig, som var utroligt god og rørende. Jeg kendte den ikke, men så den anbefalet på Reddit. Jeg har hørt langt de fleste kendte true crime podcasts, og det er en udfordring at finde nye, jeg ikke kender til, som også er gode. Det var denne virkelig!

Jeg går stadig og tænker på den, og da jeg hørte sidste afsnit på vej hjem fra arbejde i går, var jeg lige ved at græde. Ikke fordi det var sidste afsnit (okay, måske lidt), men fordi det er en intens  og trist historie.

Sådan har jeg ikke haft det, siden jeg hørte podcasten Cold (du kan læse mere om Susan Powell, som Cold omhandler her).

 

Podcasten hedder Bad bad thing og kan findes, hvor du normalt finder dine podcasts. Den er lavet af Podcast One og hostes af Barbara Schroeder (Evil Genious), og der er 6 afsnit.

 

Mark og Jennair Gerardot

 

Sagen omhandler Mark og Jennair, et gift par gennem 24 år, der udadtil har det hele. Mark indleder dog en affære med sin 15 år yngre chef, Meredith, og Jennair bliver gradvist mere mistænkelig. Mark benægter konstant affæren, og vi følger, hvad Jennair går igennem i denne tid, hvor hun tvivler mere og mere på både Mark, sig selv og til sidst om livet er værd at leve overhovedet. Marks bedrag, og særligt hans vedholdende benægtelse, skaber desperation i Jennair, og hun optager film, hvor hun taler til og græder for kameraet. Dermed får vi som lyttere direkte indblik i hendes sammenbrud, og det er hjerteskærende.

Jennair ender med at udføre en forfærdelig handling, der ødelægger livet for både sig selv og mange omkring hende. Navnet på podcasten kommer af, at Jennair midt i det hele ringer til en tidligere veninde og siger: ”I’ve done a bad thing”.

 

Podcasten har ramt mig først og fremmest pga. det tragiske og voldsomme udfald, men også fordi smerten ved svigt og bedrag er genkendelig for de fleste af os. Jennairs videobånd og dagbogsnotater illustrerer både noget utrolig genkendeligt for de fleste – hjertesorg, ulykkelighed, desperation – og noget ugenkendeligt og skræmmende – hvad desperation og smerte kan få et menneske til at gøre. Det er på én gang fascinerende og sørgeligt at få indblik i. Som psykolog fandt jeg den også meget interessant, da Jennair tydeligt har en svær og ubehandlet Emotionel ustabil personlighedsstruktur (borderline).

Jeg tror, der er meget at lære af podcasten ift. bedrag og uærlighed i nære relationer.

 

Tænk hvis Jennair havde fået behandling? Tænk hvis Mark ikke havde bedraget hende? Tænk hvis han havde været ærlig om sit bedrag, så hun ikke følte sig paranoid og skør?

 

 

Hvis du er til True Crime og interesserer dig for de mørkeste afkroge af den menneskelige psyke, så lyt til Bad bad thing.

 

 

 

 

Mia N

image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg