Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Min sommerferie i Blokhus: kager, kaniner og nærdødsoplevelse i majsmark

Resten af min fantastiske sommerferie i DK

 

Jeg er regelmæssigt hjemme i Nordjylland, hvor jeg kommer fra, og der er jeg så heldig, at jeg kan bo i min fars sommerhus i Blokhus. Jeg og min familie er fra Aalborg, og Blokhus er ca. 45 minutter derfra på vestkysten, men køretiden gør mig intet. Det er afgørende for mine hyppige besøg i Nordjylland, at jeg har min egen base, og det har jeg i sommerhuset. Jeg føler næsten lidt, det er mit, og at jeg er en rig nordjysk sheik.

 

Blokhus strand

 

Sommerhusets hyggelige terrasse og altan

 

Jeg brugte sidste uge, min sidste sommerferieuge, deroppe, så jeg kunne se min familie og samtidig være ”hjemme” lidt. Jeg skulle bl.a. se min veninde, der er lige så stor plante- og marsvinenørd som jeg, fejre min søsters fødselsdag og til min nieces konfirmation. De to første uger af sommerferien brugte jeg hjemme i København (De forgangne uger: Min fantastiske sommerferie (indtil videre)).

Det tager næsten 5 timer at køre fra Nørrebro til Blokhus og med trafikken i København og vejarbejdet på Fyn (der ALDRIG slutter?), kan det snige sig op på 6 timer. Det er mange timer med krummer fra chips i skødet og ømme ører af at høre podcast via høretelefoner. Men det ér netop også 5-6 timer, hvor jeg kan spise snacks, høre podcast og synge højt. Hvilket måske er lidt synd for grisene, der altid er med mig i deres kasser på bagsædet. 

 

Lady Brumbas dømte min sang i bilen

 

Jeg elsker lyden af Brobizzen, der bipper ved Storebæltsbroen, og selv efter utallige ruter over broen, er det stadig stort for mig. I de første 3 år, jeg boede i København, havde jeg en rutine med at råbe ”wuhuuu”, når jeg kørte under de første store søjler på broen. Nu er det mere et ”wuh….”, men det tæller stadig.

Der er altid en lille del af mig, der tænker, om det mon er på denne tur, at Blommemor (min bil) bryder sammen, for det er en lang tur (og jeg tager hende aldrig til service), men hun har klaret den flot. Denne gang sagde hun en lyd som en klapperslange, så jeg skruede op for min podcast. Benægt, benægt, benægt. Den er væk nu.

 

Når jeg kører ned ad vejen til sommerhuset, bydes jeg ofte velkommen af rådyr eller en ræv, der står helt stille og kigger mistænksomt på mig. Det er fantastisk. Det tager over 1 time at pakke bilen og grisene ud og lave løbegård til dem, men når jeg først kan sidde ned på sofaen med en kold Pepsi Max – dét er afslapning. Jeg sover også afsindigt godt, fordi der er så stille deroppe.

Min veninde og jeg fik aftensmad fra Kunstcaféen, det eneste gode spisested i byen, men det er så til gengæld også virkelig godt. Vi byttede planter, hun mødte Lady Brumbas og Balou, og vi har stadig sand i ørerne den dag i dag grundet hvor meget det blæste.

Hun tippede mig om, at marsvinene ELSKER helt friske majsblade, og da der er mange majsmarker oppe ved Blokhus, så kunne jeg lige se, om der var nogle majsplanter, der havde alt for mange blade… hvilket resulterede i mig, der faldt ned i et hul ved siden af en majsmark, sad fast i mudder og panik, og efterfølgende spiste Vebbestrup softice våd og klam. Karma.

 

 

 

Min søsters fødselsdag blev fejret med kage, grillede veggiehotdogs, leg med hendes 10 plejekaninunger og indfangning af høns, der stak af. Jeg fik lov til at plukke sure æbler og vindruer, tage gulerødder, kartofler og squash, og jeg fik æg med fra hendes høns. 

 

Min favorit gåtursrute gennem skov og strand

 

 

Min søster kan, endnu mere end mig, altid se det positive i livet og er taknemmelig for de mindste ting i verden, og hun er derfor det bedste selskab. Hun var fx helt lykkelig over, at jeg på hendes fødselsdag gad sidde i hendes garage med alle kaninerne, som hun plejer for et internat. Hvem ville ikke gide sidde med 10 babykaniner?

 

 

Jeg var forbi Vebbestrup og få softice selvfølgelig, og på vejen derned opdagede jeg den lille by Gravlev. Når jeg kører på eventyr, stopper jeg, når jeg ser noget smukt, og Gravlev er vanvittig smuk! Der er en kæmpe sø, flotte banker rundt om, fluffy køer og vandløb, der risler. Byen er på en høj, så der er udsigt ud over en natur, der minder mig bare lidt om naturen i Herredet i Ringenes Herre. Dér må jeg helt sikkert hen igen. Lets hunt some orc.

 

 

Jeg plukkede vilde brombær, og jeg har hørt fantastiske podcasts. Jeg fik min yndlingskage, Bedstemorbolle fra café Penny Lane, og min niece havde lavet verdens lækreste kager til sin konfirmation. Jeg var pgså lige forbi æ grænz på vejen hjem efter Pepsi Max og mit yndlingsslik fra BUBS. 

 

Bedstemorbolle fra Penny Lane café i Aalborg. Den minder lidt om en fastelavnsbolle og er helt perfekt.

 

Min nieces vanvittigt lækre kager. Tænk at hun havde overskud til at lave et kagebord til sin egen konfirmation og forkæle os gæster. Så sejt.

 

Yndlingsslik

 

Jeg er tilbage i dejlige København nu, og jeg er startet på arbejde igen. Jeg har altid en lille eksistentiel krise, før jeg skal tilbage på arbejde og hamsterhjul ala ”ville det egentligt ikke give mig mere livsværdi ikke at arbejde overhovedet og så bare leve af havregryn og at køre rundt på en havetraktor?”

Men det var dejligt at vende tilbage. Jeg har de skønneste patienter og de skønneste kolleger, der næsten er som en familie for mig. Jeg har nydt min altan på de sidste solrige dage – og nu er det allerede weekend igen.

 

 

Lad hamsterhjulet begin!

God weekend.

 

Mia N

 

 

 

image_print

DEL

2 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg