Super let hverdagsret med masser af umami
Jeg er ofte både træt og sulten, når jeg kommer hjem fra arbejde, og overskuddet til at lave aftensmad er på et minimum. Jeg elsker derfor denne ret, der er både simpel, mættende og hurtig at lave. Det er en slags “tøm køleskabet”-ret, hvor de eneste ”faste” ingredienser i retten er svampe og halloumi. Derudover kan du tilføje alle de ingredienser, du har lyst til eller lige har liggende. Jeg tilføjer næsten altid tofu for at gøre retten mere fyldig, og denne gang tilføjede jeg også to æg.
Blandingen af sirup og soya oveni olien og de resterende krydderier skaber en på én gang salt og sødlig marinade, og retten er fuld af smag! Det er ikke verdens kønneste ret, men den gør glad.
Her er opskriften på den version, jeg har lavet på billedet:
INGREDIENSER
1 spsk olie
2 løg
2 fed hvidløg
2 store portobellosvampe (eller fx et par gode håndfulde champignoner)
½ pakke halloumi (175g)
½ pakke tofu (175g, jeg har brugt Røget nigari tofu fra Nagel)
6 cherrytomater
4 mini peberfrugter
To æg
Persille
Basilikum
2 spsk olivenolie
1 spsk soya
1 spsk sirup
1 tsk chili
Andre mulige ingredienser: al slags ost (feta er godt!), knoldselleri, spidskål, rødløg, forårsløg, porrer, squash, aubergine, nødder.
FREMGANGSMÅDE
Hak alle grøntsager i middelstore stykker. Tilsæt olie på panden og steg løgene, til de er let brune. Steg herefter halloumi i mindre skiver, til de får en brun, crispy overflade. Tilføj resten af ingredienserne og bland det hele sammen. Steg indtil det har den ønskede konsistens. Jeg kan godt lide, at det får en del høj varme, så det bliver gennemstegt. Tilføj soya, sirup og chili efter behov.
Server retten, som den er, eller tilføj fx pasta, bulgur eller nudler. Værsgo!
Mia N